- 16. november 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.474
Den skal bare med på et bunchbord eller en brunch platte!
Den lille, tykke og svampede amerikanske pandekage med en lille smule kærlighed i form af sirup ryger bare lige ned i løgneren.
Den amerikanske pandekage bidrager til brunchen med sin svampethed og sødme, når du også får lidt syrligt skyr med granola, sprøde og søde arme riddere, frisk og saftig frugt og en god brunchpølse med masser af umami. Som Jerry McGuire siger: “You complete me”.
Amerikanske pandekager er utrolig nemme at arbejde med i madkundskab. Det er nærmest bare at blande alle ingredienserne sammen. Men det er en anderledes dej at arbejde med på panden, da det er en meget tykkere dej, end de mere klassisk tynde dansk-fransk inspireret crêpes-pandekager.
Amerikanske pandekager
Christian SvaneIngredienser
- 300 g hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 dl yoghurt eller skyr
- 2 æg
- 2 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 ½ tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g smør
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde eller mikroovn,
- Si melet i en stor skål med mælken, og pisk mel og mælk sammen med en håndmixer. Når du sier melet, hjælper det til, at der ikke kommer klumper i dejen.
- Tilsæt yoghurt/skyr og æg. Pisk, pisk videre…
- I med salt, sukker, bagepulver, vaniljesukker og smør – fortsæt piskningen.
- Frem med et decilitermål. Jeg bruger ca. en 1/2 dl dej pr. pandekage på min blinispand. Hvis du har en større pande, kan du også godt hælde 1 deciliter på ad gangen. Du bestemmer størrelsen i sidste ende. Du kan også sætte små pandekager på en større pande.
- Kom en lille klat smør på panden, inden du hælder dejen på. Bag pandekagerne ca. 2 minutter på hver side. De bliver fantastisk svampet og mushy.
Tip til opskriften
Pandekagerne guffes sammen med en god sirup. Jeg anbefaler en vanilje og appelsinsirup.
Velbekomme.